Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Pastís de poma

  • Pastís-poma-iaia-Olot-I-1536x947.jpeg

2 de gener de 2023



Un pa de pessic clàssic de la cuina tradicional catalana és el de poma. En aquesta recepta del Gourmet Català us animem a elaborar un pa de pessic de poma perfecte per fer amb els més petits de casa. És un pastís ideal per esmorzar, berenar o de postres. Preneu nota:

 

Ingredients:

  • 250 ml de llet 
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de sucre
  • Un sobre de llevat químic 
  • Un parell d’ous
  • I un parell o tres de pomes
  • Confitura d’albercoc
  • Melmelada al gust

 

 

Elaboració:

  1. Incorporem la farina, el sucre, el llevat, la llet i els dos ous a un bol i ho barregem fins que quedi una massa homogènia.
  2. Pelem les pomes i les tallem a daus petits.
  3. Afegim les pomes al bol on tenim la barreja i ho remenem tot. 
  4. Tapem la barreja amb paper sulfurat o de forn i ho deixem reposar.
  5. Pelem i tallem una poma a làmines per decorar el pastís i les afegim a la massa.
  6. Enfornem durant tres quarts d’hora a 150º.
  7. Una vegada cuit, el pintem amb confitura d’albercoc i el presentem amb la nostra melmelada preferida (opcional).

 

Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona